ce este halloween
Fără categorie

Cand este si ce este Halloweenul

31 octombrie

In fiecare an pe 31 octombrie se sarbatoreste inca din secolul al XIX lea sarbatoarea Halloween, desi este o sarbatoare celtica numele este inspirat din numele unei sarbatori crestine All Hallows'Even. Halloweenul a fost adoptat de tot mai multe tari de cativa ani devenind o sarbatoare ce sa gaseste si in calendarele noastre.

Halloweenul a cucerit tot mai multi oameni deoarece le da oamenilor un prilej de a se intrece in costume cat mai inspaimantatoare iar copii se bucura de colindatul de trick & treet si bomboanele pe care le primesc.

Irlandezul Jack

Cel mai des intalnit ornament al acestei sarbatori este dovleacul sculptat care reprezinta Lanterna lui Jack - un fierar avar, betiv si siret care s-a intalnit intr-o zi la bar cu diavolul. Cuprins de aerul bauturii, Jack mai ca era sa isi vanda sufletul diavolului dar siret cum era, a reusit sa il insele pe acesta sa se transforme intr-o moneda in schimbul unei bauturi. Jack a pus diavolul astfel transformat langa o cruce de argint pentru a-i pastra forma neschimbata. Pentru a se elibera, diavolul ii promite lui Jack ca ii va da o perioada de 10 ani in care sa-si pastreze sufletul. Dupa cei zece ani diavolul vine sa ridice sufletul promis, dar Jack il inseala din nou pe diavol, atunci cand il pune sa ia un mar dintr-un copac pe care gravase o cruce. Captiv fiind diavolul, se invoieste cu Jack sa il salveze de la condamnarea vesnica. Pentru ca era plin de pacate, Jack a fost alungat din rai iar diavolul conform invoirii, nu l-a primit in iad lasand-l sa rataceasca. Diavolul i-a aruncat un taciune lui Jack, pe care l-a pus intr-un nap, din acel moment acesta rataceste in cautarea unui loc unde sa se odihneasca. In ziua de Halloween oamenii atarna un felinar in fata usii pentru a-i indica sufletului ratacitor ca nu este loc pentru el.

ce este halloween

Costumatia de Halloween

Seara de Halloween va fi bantuita de copii si adulti costumati in monstri, fantome, vrajitoare, diavoli si tot ce le trece prin imaginatie. Tu in ce te costumezi de Halloween????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: