galeria de arta senso
evenimente

Galeria de arta Senso – Time To Bloom

Nu pot sa spun despre mine ca sunt o abonata a vizitelor la muzee sau expozitii(cu toate ca imi plac mult), ma bucur ca in ultimul timp sunt oameni care organizeaza evenimente de vizitare a unor astfel de spatii deosebite si ajung tot mai des sa am contact cu arta si patrimoniul romanesc. Dupa ce in ultimul timp am vazut Muzeul Ceasului din Ploiesti, case de patrimoniu din Bucuresti, cu bucurie am ajuns la o galerie de arta, mai exact Senso de pe Calea Victoriei nr. 12, etaj 1 ( vis a vis un pic la stanga de cladirea CEC din centrul vechi, asta ca sa stiti si sa nu patiti ca mine sa va trimita GPS-ul pe unde are el chef).

In orice ghinion eu zic ca exista noroc, asa ca dupa ce am ajuns mai cand sa inchida gazdele usa, m-am bucurat sa fiu printre ultimele persoane ce au vazut superbele opere expuse si m-am simtit ca si cand s-ar fi inchis special ca sa fie aceste frumuseti doar pentru mine.

Si acum sa va spun si despre ce e vorba mai exact, ca despre mine am tot spus.

Ieri, 5 martie s-au unit sub colectia „Time to Bloom” operele artistilor: Dan Bancila, Dumitru Radu, Mihai Topescu, Corneliu Vasilescu, Daniela Fainis, Raluca Buzura, Alina Bancila și Maria Filipescu. Exponatele sunt opere de pictura, sculptura si bijuterie ce pot fi cumparate si pe care le puteti admira pana in data de 5 aprilie, de luni pana duminica in intervalul 12-20.

Eu personal m-am indragostit de tabloul lui Corneliu Vasilescu

si de sculpturile in bronz si cristal optic semnate Dan Bancila

Despre Galeria Senso:

„Evenimentul a fost susținut de Fildas Art şi Catena, prin Programul Catena pentru Artă. La eveniment au fost prezenți bloggeri, dar și oameni din showbizul autohton. Doina Păuleanu, doctor în Istoria Artei, critic de artă și director al Muzeului de Artă Constanța a oferit mai multe detalii despre exponate și expoziție.

„Galeria Senso încearcă să sensibilizeze societatea românească în raport cu actul artistic, să-i propună, în flux neabătut, repere necunoscute, recunoscute sau pe cale de afirmare, să sporească vizibilitatea discursurilor artistice, să medieze noi căi de comunicare, să devină loc de consacrare şi reper de neocolit în câmpul artei contemporane româneşti.  Proiect în evoluţie, dedicat conceptelor, ideilor şi modalităţilor de reprezentare ale actualităţilor artistice, cu grad înalt de relevanţă sau doar cu aspect explorator, activitatea galeriei propune vizitatorilor săi sensuri complexe de alcătuire şi lectură a imaginii, pentru a fi, în continuare, dar cu altă vizibilitate, o platformă de neocolit între public şi arta contemporană” – Dr. Doina Păuleanu, critic de artă.

Operele de artă surprind frumusețea în cele mai complexe forme și idei, delectând şi cucerind ochii privitorului, mai ales în această perioadă în care toate gândurile noastre merg către frumos.

În spaţiile reorganizate pentru a alcătui un ambient modern și atractiv, Fundația Fildas Art își propune, prin programul Catena pentru Artă, stimularea calității, creativității, originalității, noutății, relevanţei estetice; vor fi expuse și oferite spre achiziționare lucrări ale artiștilor consacrați, dar și a celor tineri, indiferent de domeniul artelor vizuale în care activează; reprezentanții galeriei vor fi implicați, ca și până acum, în afirmarea artei recente și vor încerca să contribuie la impunerea valorilor, la stimularea colecţionismului, la sporirea dinamismului pieţei de artă din capitală. Cu noul sediu situat într-o zonă de maxim interes şi vizibilitate urbană, pe care dorește să le diversifice prin oferta sa culturală, Galeria de Artă Senso este un spaţiu privat destinat prezentării, experimentului, confruntării, discursului teoretic, stimulării şi promovării artei contemporane” – a spus criticul de artă Doina Păuleanu.

Acesta este primul eveniment al anului ce marchează inaugurarea noului sediu al Galeriei de Artă Senso, după ce, anul trecut, în spațiul din bulevardul Unirii au fost găzduite expoziția „Bijuterie contemporană”, expoziţiile personale de pictură „Pictograme II” – Dan Constantinescu și de sculptură „Căutătorii de lumină” – Ion Iancuț, „Creaturi acvatice” – Ileana Dana Marinescu, „De Rerum Natura” – Daniela Făiniș, lansarea albumului Tonitza, ediţia a doua, semnat de dr. Doina Păuleanu, istoric și critic de artă. Tot Galeria Senso București a prezentat la Five Plus Art Gallery Viena, Austria expoziţia personală #fast food a Anei Ştefania Andronic (BUZU).

„Galeria SENSO va continua să impună, drept condiție de selecție și promovare, calitatea şi autenticitatea expresiei artistice; de aici rezultă rostul ei prospectiv, dar şi calitatea formativă, ştiut fiind că în înțelegerea și acceptarea artei actuale sunt necesare acomodarea, informarea, iniţierea, empatia, lipsa prejudecăţilor, absenţa oricărei forme de radicalism doctrinar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: