superblog

Inceputul in Bucuresti

Inainte sa termin facultatea in Craiova, spuneam ca imediat ce imi iau licenta eu am sa plec in Bucuresti. Nu stiam nici cum, nici unde, nici sub ce forma, toata lumea ma privea ca pe un pacient de la un spital special 🙂

Si chiar asa a fost, am cunoscut o fata, stiu va asteptati sa spun baiat, dragoste, fineturi din astea, dar nicidecum, am cunoscut-o pe Lavinia. Intr-o vizita a ei prin Craiova, m-a invitat la o cafea si mi-a pus intrebarea: – vrei sa mergi in Bucuresti? Ei bine asa a inceput totul, am plecat intr-o vizita de curtoazie la ea.

Dupa o saptamana de plimbat si distrat, m-am gandit ca e timpul sa plec spre casa sa-mi caut de munca, sa-mi vad de viata mea, si tot Lavinia a fost cea care mi-a schimbat parcursul.

„De ce nu te angajezi aici?”

Si uite asa am ramas in Bucuresti, dorinta mea manifestata cu cateva in luni se adeverea. Si-am inceput cautarile, mailuri si telefoane pe la anunturi din ziar sau portaluri de joburi ca doar nu traim cu aer. Am avut mare noroc sa gasesc doar intr-o saptamana locul de munca ce m-a facut sa pot ramane aici.

Dupa o luna de munca si abuzat de ospitalitatea prietenei mele, a venit timpul sa imi gasesc chirie. Eram paralela cu orice zona si oamenii din Bucuresti si ma gandesc ca daca nu ar exista anunturile la ziar sau cele online probabil ca as fi plecat spre casa.

In paralelismul meu cu orice si neavand o avere de bani, trebuia sa imi gasesc o chirie direct de la proprietar fara sa trec printr-o agentie imobiliara (ma iertati agentiilor dar n-aveam). Cum acest oras e mare, clar n-as fi avut cum sa caut din scara in scara vreun anunt de inchiriere, as fi facut-o si pe asta :))) ca inca se mai gaseau anunturi pe geamuri, dar mai mult ca sigur m-as fi ratacit.

Solutia in cazul meu a fost sa ma opresc la un chiosc de ziare si sa intreb ce publicatie de anunturi au, vanzatorul/vanzatoarea(nu-mi mai amintesc) mi-a oferit Anuntul Telefonic. Datorita acestui ziar, in cateva zile mi-am gasit apartamentul dorit, curat, dragut si acceptabil la pret, iar eu am ramas in Bucuresti si uite asa s-au facut 10 ani de cand sunt aici.

Am aflat intamplator ca Anuntul Telefonic a implinit de curand 29 de ani, din care 10 ii sarbatorim impreuna si pot spune ca am fost prieteni buni in perioada asta.

Asa aratam eu in urma cu 10 ani.

Cum anuntul a inceput si el sa creasca si dezvolte, am avansat si am inceput sa il consult de data aceasta online si cand am avut nevoie de un calculator sau o canapea. De fiecare data mi-a fost de mare ajutor, gasind ceea ce imi trebuia.

Peste 2 ani de la mutarea in Bucuresti, pentru ca un om nu sta vesnic in acelasi loc mi-am cautat din nou chirie si bineinteles la cine am apelat? Tot la prietenul anuntul. Succes si de data asta cu toate ca s-a nimerit sa fie prin agentie, domnul care a intermediat inchirierea mi-a gasit cea mai buna locatie, si ii sunt recunoscatoare pentru ca am avut multe beneficii datorita zonei unde era plasat.

Ma intreb uneori, oare cum ar fi lumea fara anunturi in ziar sau online? Consider anunturile unul din marile progrese ale comunicarii intre oameni, al intalnirii dintre nevoie si rezolvare.

Sa va mai spun ce mi-am dorit dupa mutarea in noua casa? Va spun: o familie pana la 25 de ani si ghici ce? S-a intamplat! 🙂

Sa nu va mai spun ca ne-am luat locuinta cu 3 camere in care ne-am intemeiat familia tot prin anunt? Bine, va spun 🙂

Pentru ca dezvoltatorul cartierului nostru era mai de moda veche, folosea tot anuntul telefonic si cateva alte site-uri mai mici. Deci, da, eu si anuntul telefonic suntem prieteni vechi si va invit si pe voi sa va imprieteniti.

Proba 3. Concurs primavaratic SuperBlog2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: