patinoar Cluj apois
Fără categorie

Jurnal de bord CLuj -Maramures – Odorheiu Secuiesc

Dupa o ora jumatate, am ajuns de la Alba Iulia la Cluj. Ne-am cazat la hotelul Alex&George Boutique, unde am gasit personal foarte amabil, design calduros, modern, foarte curat, camera mare, calduroasa, toate pe masura unui hotel de 4*.
foto credit: hoteleria Alex&George Boutique

alex& george boutique cluj apois
Pentru ca am ajuns tarziu la hotel, nu am mai putut servi masa. La recomandarea celor din hotel, am mers sa mancam la Marty Restaurant din Polus Center Mall. Designul interior este foarte ingenios, au combinat sticle goale din sticla cu metal,lemn, lumina; tavanul este brut din ciment si aerisire, dar atat de bine imbinat totul incat doar vazandu-l iti poti da seama cat e de tare. Incercati coastele, sunt exceptionale!!!
De dimineata, dupa micul dejun, am mers la o mica plimbare prin Cluj. Nu ne-am stabilit de acasa ce sa vizitam in orasele prin care trecem asa ca incercam sa gasim centrul si sa vedem ce e in jur. Odata gasit centrul, am parcat langa Facultatea Babes Bolyai si intamplator am ajuns la Targul de Craciun din Cluj. Foarte asemanator cu celelalte targuri prin care am fost, adica bolta de lumini si casute cu expozanti. Fiind in timpul zilei nu stim cat de frumos arata luminat seara, dar ne multumim cu o cafea si o mica plimbare pe strazi dupa care ne imbarcam cu gandul spre urmatoarea destinatie - Borsa Maramures.
cluj de craciun apois
targ de craciun cluj apois
poarta intrare maramures apois
Drumul prin Maramures este foarte frumos dar strazile imi par cam inguste, in schimb peisajul este foarte frumos. Mai tot timpul in dreapta noastra este Somesul, care acum pare inghetat.
Am ajuns la Borsa destul de tarziu astfel ca prea multe nu am putut face. Pentru a merge cu Mocanita ar fi trebuit sa ajungem de dimineata si din pacate nu am putut profita de aceasta plimbare. Vroiam sa facem baie la baile Borsa dar am aflat acolo ca in afara de Hotelul Roman nu exista o alta posibilitate de a ne bucura de apele subterane ale orasului. Pentru ca ne era foame, am intrat in primul restaurant am mancat si apoi am vrut sa urcam cu telescaunul. Ghinion, si aici era prea tarziu, dupa 4 si daca nu suntem un grup de 15 persoane nu este nicio sansa sa urcam. Partia de ski vazuta de jos, arata foarte bine, cu zapada multa si presupun numai buna pentru a practica acest sport. Cum era deja tarziu si nu vroiam sa mai intarziem prea mult in plimbarea noastra, am decis sa mergem spre Sighisoara pentru a innopta si apoi sa ne bucuram de o baie calda la Odorheiul Secuiesc. Am mai aflat ca pentru a te bucura cu adevarat de frumusetea traditiilor maramuresene, trebuie sa alegi sa stai o perioada mai lunga in zona si sa te cazezi la cei care organizeaza astfel de evenimente. Good to know!!!
Pentru noi Sighisoara e acasa, asa ca am oprit doar in vizita la cunoscuti si apoi am fugit catre Odorheiu Secuiesc pentru ca este ajun si vrem sa apucam sa ne bucuram de cateva ore de relaxare la piscina inainte de a ne intoarce acasa. Oraselul este micut dar foarte frumos si curat, oamenii sunt amabili si vorbesc romana chiar daca este o comunitate mare de unguri. Dupa ce ne-am relaxat in jacuzzi si sauna am mai facut o mica oprire sa gustam din bunatatile locului si am fugit spre casa unde ne asteapta fiica noastra.
sighisoara apois
Am avut o mica excursie pe repede inainte, am vazut multe si totusi putine dar cu siguranta vom reveni pentru a petrece mai mult timp. Si tot pe repede inainte, va spun Craciun fericite!!!!, asa cum ni s-a urat si noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: