activitati copii

Oraselul Cunoasterii

Cand vine vorba de petrecut weekendul cu copilul cel mai des iti vine in minte sa mergi in parc. Eu niciodata n-am fost fan parc asa ca sunt in cautare de idei noi de activitati pentru a petrece timp frumos si de calitate.

Cautand pe internet saptamana trecuta am gasit pagina celor de la Oraselul Cunoasterii. Nici n-am stat pe ganduri, am luat telefonul si am sunat pentru a ne programa la atelierul de chimie distractiva.

Am avut noroc sa mai prindem un loc pentru a doua zi 😀

Oraselul este situat in Bucurestii Noi, este usor de ajuns cu masina, metroul sau tramvaiul.

Chimie distractiva – Cine a fost Marie Curie?

Atelierul a durat o ora si este adresat copiilor 6+, desi analizand copiii din sala cred ca au fost si mai mici. M-am bucurat foarte tare ca am putut si noi parintii sa asistam impreuna cu copiii la acest atelier.

La inceput Silvia, profesoara noastra, ne-a povestit pe scurt cine a fost Marie Curie si de ce este ea marcanta in istorie, ca mai apoi sa trecem la chimia aplicata.

Primul experiment a fost pasta de dinti, copiii au folosit ulei de nuca de cocos, bicarbonat de sodiu si ulei esential de menta. Copiii s-au descurcat de minune, fiecare a fost spirjinit si incurajat sa creeze experimentul de unul singur, noi parintii am stat cuminti si i-am privit fara sa intervenim.

Al doilea experiment a fost sa creeze sapun colorat si parfumat. Copiii au avut posibilitatea de a-si personaliza sapunasul cu flori, esenta si culoare. A fost foarte dragut sa ii vezi pe fiecare in parte cum aleg in functie de personalitatea lor.

Al treilea experiment a fost insotit de ochelari si manusi de protectie deoarece copiii au lucrat cu apa oxigenata pentru a realiza pasta de dinti pentru elefanti. Eu zic ca a fost mai mult un vulcan deoarece ne-am minunat de o spuma densa si colorata ce s-a produs in urma reactiei dintre apa oxigenata si drojdie.

Oraselul Cunoasterii – aplicatii stiintifice in „jocuri distractive”

Va atasez doar cateva poze cu ce am vazut, nu le-am studiat foarte tare pentru ca vrem sa ne intoarcem sa stam cateva ore sa testam si distram cu toate exponatele.

Pe langa ateliere, aici se organizeaza petreceri, tabere si Scoala Altfel. Sper sa va fie cu folos relatarea micii noastre excursii in Oraselul Cunoasterii si poate ne vedem acolo.

LEAVE A RESPONSE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    %d blogeri au apreciat: