Queen Mary Coffee – arta de a bea cafea

Arta de a bea cafea

De obicei lucrurile foarte bune sunt tinute secret. Eu azi sunt generoasa si va divulg unul; secretul meu se gaseste pe strada Regina Maria nr. 47 la Queen Mary Coffee, unde George va va servi cu cea mai delicioasa cafea din oras. Impreuna cu noii mei prieteni (va salut -Mirela, Diana, Bogdan, Marius) am degustat si aflat din tainele prepararii cafelei in acest loc minunat de care va povestesc. De ceva timp, cafeau imi cam dadea palpitatii, arsuri si tremurat. Ei bine, de cand am trecut pragul Queen Mary Coffe, cafeaua a devenit din nou prietena mea. Pentru cei care sunt parinti si nu numai, George le vine in intampinare cu ceai si ciocolata calda pentru copilasi. Am petrecut un numar de ore in Queen Mary, nu mai stiu cate pentru ca au zburat foarte repede printre degustare sortimente, povesti despre sortimente, specii si lectii de cum sa preparam cafeau prin mai multe procedee. Am aflat de ce cafeaua e acida, amara sau dulce, cum este recoltata, procesata si produsa in final.
 
cafea arabica
Nu m-am gandit niciodata la felul cum poate sa arate planta din care provine cafeaua, acum am aflat ca este un arbust asemanator vitei de vie si ca in conditii optime creste abundent. Arbustul in cresterea lui se si comporta ca vita de vie de aceea trebuie tuns la 1 sau 2 m inaltime pentru a avea randament. Florile apar la 3 sau 4 ani si produc un fruct asemanator cu cireasa, continand 68% pulpa(cascara), 1,7 - 4% cofeina, 6% tegument si 26% bob de cafea. Pentru faptul ca este tot timpul verde, pe ramuri se gasesc atat fructe rosii cat si verzi iar samburele e compus din doua bobite. Speciile de cafea sunt in numar de 150 iar varietatea acestora este undeva la 2500 in functie de conditiile unde creste aceasta. Procesarea este uscata - adica se lasa fructul la soare pentru a se descompune cascara sau umeda - se lasa fructele sa fermenteze in jgheab de apa, de aceea va dezvolta aciditate, resimtita si in gust.
In functie de felul in care se prepara cafeaua: ibric, expresor, nisip, etc, aceasta va fi prajita si rasnita pentru a obtine potentialul maxim de gust. Am avut parte de un fel de preparare ca intr-un laborator chimic - la blend (dispozitivul din fotografie). Dar si de procedeul facut cu V6(sper sa imi amintesc bine).    Daca va place laptele spuma, am invatat cum sa il facem acasa, dar pentru asta va invit sa mergeti sa il rugati pe George sa va invete. Discutia a fost una lunga si foarte interesanta, George e specialist, preda cursuri in domeniu. Pentru o prima data cand am facut cunostinta cu cafeau si adevaratele ei taine, asta ar cam fi o parte din ceea ce am retinut. Va provoc sa mergeti sa va convingeti de gustul delicios si sa aflati chiar voi informatii despre licoarea nelipsita din viata multora dintre noi. Ca sa nu va mai povestesc de decorul localului si de faptul ca se asculta muzica la pick-up, va las pe voi sa descoperiti mai multe. Daca vreti sa aflati mai multe despre ei, dati click link ---> Queen Mary Coffe Shop and Tea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: