Robotul de bucatarie Kenwood

Am spus candva intr-un story: "imi place sa gatesc ... cand mi-e foame", si este adevarat. Gatesc de cand sunt mica, mai intai imitand ca orice copil ceea ce vedeam la mama, iar mai tarziu de foame si pentru ca nu este tocmai ieftin sa mananci doar in oras. Eu sunt in varianta gatesc putin cat sa ajunga la maxim doua mese pentru ca familia mea este o rasfatata si nu ne place ce am mancat ieri.

Cel mai mult mi-ar placea sa fac prajituri, numai ca talentul meu de cofetar a murit dupa primele foi coapte pe spatele tavii, umplute cu o crema stiuta numai de mine la vremea aia. Culmea e ca in copilarie faceam prajituri si imi ieseau bune, acum pa.

Si-acum sa va zic ce-i cu titlul articolului.

Anul trecut, Buzzstore a anuntat campanie de testare a noului robot de bucatarie Kenwood Titanium Chef si-am zis hai sa ma inscriu ca asta-i bun de prajituri. Zis si facut, stat si asteptat, credeam ca n-am intrat printre cele care vor avea bucuria de a testa robotul. Noroc ca cei de la Buzzstore sunt super misto si m-au sunat sa-mi spuna ca am un mail de la ei, ca dupa notificarile mele mai aveam de asteptat mult si bine.

Cand a sosit robotul Kenwood, m-am cam panicat, mare, multe chestii la el, instructiuni pentru fiecare bucatica, am zis "Doamne! ce-i asta?" M-am speriat degeaba, e foarte usor si intuitiv de folosit, scos din cutie nu a mai parut fioros, ba chiar se integreaza usor in bucatarie si nu ocupa mult spatiu.

Desi, poate va ganditi ce prajitura ai facut cand l-ai pornit, ei bine, prajitura mea a fost o paine :). Am folosit faina de grau intreg si secara, drojdie, apa, sare, stiti si voi ... ce se pune 😛  In general painile din faini "negre" nu prea cresc, prin urmare nici a mea nu a fost cea mai umflata. Am pus-o la cuptor, am copt-o si am lasat-o in cuptor. Big mistake, s-a ars toata coaja de deasupra, am curatat-o si am mancat-o, a fost buuuna.

Si apoi curaj, am inceput prima mea prajitura: briose!!! Da!, auzi la ea, prajitura. Ei, bine: prajituri. Acum 2 ani cred, am incercat sa fac briose cu fetita mea si pe langa faptul ca am murdarit toata draga de bucatarie (de atunci sotul meu e panicat cand ma vede cu o punga de faina), au fost un esec rasuflat pe fundul formelor si ne-am potolit pofta cu o punga de madeleine. De data asta cu robotul Kenwood, Evrika!, Evrika!, ne-au iesit: pufoase, umflate, delicioase, aspectuoase, ce sa mai, o mare victorie.

Urmatorul experiment!!! Familiei mele ii place piureul, sotul meu il gateste delicios si omogen, eu cat l-as bate, razbate si ameninta ramane tot cu bucati mici de cartof intreg. Daca tot aveam in fata, dragul de robot de bucatarie, mi-am zis ce pot sa pierd, hai sa incerc. L-am pus in vasul de otel, si l-am masat cu accesoriul de framantare pana s-a relaxat bine, bine si a devenit fin, cremos, nu ca mucilagiul ce se obtine de obicei la blenderul manual.

Painea s-a terminat, asa ca am mai facut una, poza de sus e de la a 2 a testare de facut paine.

A urmat o supa crema de mazare pe care am gasit-o pe un site din strainatate la Kenwood. Pe langa framantat, crema, piureuri si alte chestii, robotul are o multime de alte accesorii, cel de test venind si cu un blender. Am in casa un blender foarte bun, dar parca nu se compara cu Kenwood, a iesit o supa asa fina si buna ca n-a apucat sa treaca peste seara, eu gatind-o la ora cinei. Aveti reteta in postarea de mai jos.

Au urmat negresele, chestii ce mie imi ieseaua asa ca o chestie gumoasa, lipicioasa. Nu si de data asta, mi-au iesit super pufoase si delicioase, nici astea n-au trecut peste noapte. Si le-am repetat a doua zi pentru ca la prima tura am avut putin cacao.

Prima oara cand am facut bezele, eram o pustoaica si cum nu ma pricepeam care-i treaba cu coptul, fireste ca s-au ars. Bine si acum cand am incercat sa le fac, am patit acelasi lucru, ba chiar de doua ori, dar va arat cum aratau pana sa se arda. La albus batut ma pricep, singura chestie dulce care-mi iese este checul si acolo secretul chiar e in cat de bine se inspumeaza. Si cum va povesteam eu de albusuri, vreau sa va spun ca robotul asta nemaipomenit, de care ne-am indragostit, face asa o spuma densa, cremoasa, lipicioasa cum sunt sigura ca nu foarte multe reusesc sa o faca. Chiar daca s-au ars, ca nu m-am priceput, eu si fiica mea le-am mancat asa cum au fost.

Am mai facut chec, excelent si acesta, neinteresant pentru noi ca deja suntem obisnuiti cu acest desert. Coroana dulciurilor experimentate de mine in aceasta perioada de test a fost un tort.

Pentru ca deja eram maestra la negrese, am facut blatul din aluat de negrese, iar crema am facut o chestie ce mi-a ramas mie in minte din mai multe retete, o crema de unt cu ciocolata si un strop de lapte. Blatul a iesit minunat, l-am taiat in doua, am pus la mijloc bucati nearse din bezele si peste crema calda, ca nu mai aveam rabdare niciuna din noi(eu si fiica mea). Cand nu stii, faci prostii, asa si eu, a curs crema trei sferturi pe blat un sfert din ea ajungand pe celalalt blat ... cel de bucatarie. Si cum nici blatul de tort nu mai vroia crema si nici blatul de bucatarie, ne-a mai ramas o treime in bol. Ne-am invartit si reinvartit, ne-am strambat, vai ce urat, hai sa gustam, bunut dar neinsiropat. Tot din amintiri, dupa ce s-a racit crema ramasa in bol si avea acum un aspect mai inchegat, am mixat-o un pic cu mixerul de la robot. Abia acum obtinusem crema potrivita si am uns blatul asa cum am putut ca mai era foarte putina. I-am dat un aspect de cofetarie frumos, mai sa nu cred ca e facut de mine(si fiica mea). A iesit gustos dar cam uscat, o parte l-am mancat si o parte l-am oferit prietenei mele si surorii mele ce au venit in vizita. Problema e ca am uitat sa-i fac poza sa ma laud.

 

In concluzie, nu devii maestru cofetar peste noapte dar daca ai aparatul asta ai sanse sa aspiri spre prajituri si mancaruri ca din mana unui profesionist.

PRO, Ce imi place:

  • usor de folosit,
  • foarte multe accesorii,
  • nu mai murdaresti vase inutil,
  • vas de otel mare de 4.6 l,
  • nu imprastii faina sau ingredientele in toata bucataria,
  • totul pare mult mai usor de facut
  • lumina de deasupra bolului cu care vezi ce mixezi,
  • realizat din cele mai bune materiale,
  • reglare viteza mixare,
  • timp economisit,
  • usor de curatat,
  • mod placut de a petrece timpul cu copilul gatind,
  • multe accesorii incluse
  • accesorii suplimentare ce pot fi achizitionate
  • posibilitatea de a-l achizitiona in rate.

Contra:

  • nu am nimic de obiectat, poate doar ca da dependenta si te trezesti la 10 seara ca faci prajituri 🙂

 

2 comentarii

    1. Author

      Acesta nu este doar de facut painica, dar da si eu vreau 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *