ulei de par

Uleiul de cocos

Uleiul de cocos se obtine din, dupa cum spune numele, din nuca de cocos. Acesta este folosit de demult pentru prajirea, gatirea si inabusirea alimentelor, fiind foarte bun si in domeniul cosmeticii ca foarte bun hidratant si hranitor pentru ten, corp, par, scalp.

 

Uleiul de cocos in bucatarie si sanatate

Incalzit la 25 de grade se fluidizeaza, este foarte rezistent la caldura de aceea poate fi utilizat de mai multe ori la prajire, deci … economie. Este ideal pentru cei carora le place sa pregateasca prajituri, deoarece poate inlocui untul, margarina sau uleiul vegetal. Faptul ca este 100% vegetal poate fi folosit la inabusirea alimentelor. Asigura o digestie usoara, fara cresterea nivelului de colesterol, stabilizeaza si reduce nivelul glucozei in sange. Comparativ cu alte uleiuri vegetale, acesta nu se depune ca grasime in organism ci se transforma in energie imediata. Vitaminele, mineralele si substantele nutritive dizolvate in grasimi sunt absorbite mult mai usor, aducand astfel un plus asupra sanatatii.

Uleiul de cocos este bogat in acid lauric

Cel mai gras acid din uleiul de nuca si cel mai abundent in acelasi timp este acidul lauric, care se descompune intr-un compus numit monolaurina. Acidul lauric si monolaurina pot ucide bacterii, fungi si virusi, de aceea uleiul de cocos te poate ajuta sa lupti impotriva infectiilor. Un exemplu, este bacteria Staphylococcus aureus ce poate fi eliminata de consumul de ulei de cocos.

Uleiul din nuca de cocos reduce foamea si ajuta la pierderea kilogramelor

Pentru cei care se uita la televizor, de curand s-a incheiat reality show Supravietuitorul, acolo pe insula unde au locuit concurentii resursele erau foarte limitate, o mare majoritate a timpului hranindu-se cu nuci de cocos. Desi sunt convinsa ca sa mananci acelasi lucru zile intregi te poate innebuni, se pare ca uleiul din nuca de cocos ajuta la reducerea starii de foame si de aceea a fost ingredientul principal.

Implicit, atunci cand starea de foame s-a redus, este clar ca portiile vor deveni mai mici si aportul suplimentar de calorii nu va mai exista, fapte ce vor duce la o pierdere in greutate.

 

Uleiul de cocos contine grasimi saturate sanatoase

Grasimile saturate pe care uleiul le contine ajuta la cresterea colesterolului bun din corp si convertirea celui rau intr-o forma mai putin daunatoare.

Uleiul de nuca protejeaza parul, hidrateaza pielea, functioneaza ca protectie solara

 

 

Aici vroiam sa ajung, uleiul de cocos pentru ca este foarte hranitor si antibacteric ajuta la hidratarea in profunzime a scalpului si a firului de par, in acelasi timp ajutand si la protectia impotriva unor bacterii ce ii pot dauna. De curand am facut o vizita la un magazin de naturiste si am achizitionat ulei de cocos ce are intrebuintari atat in bucatarie cat si in cosmetica. Intamplator cu ceva vreme in urma am printat un articol despre cocos, pe care l-am regasit si recitit, starnindu-mi curiozitatea sa il incerc. Am inceput sa folosesc uleiul de cocos initial pe par pentru ca ma confruntam cu pierderi masive. Inca de la prima aplicare, am ramas surprinsa sa vad ca functioneaza, de obicei pana apar rezultate vizibile e nevoie de timp. In cazul de fata a functionat din prima si am repetat tratamentul la o saptamana distanta.  Efectul este unul foarte bun, parul si-a redus ritmul de cadere de la un pumn de par la cateva fire. De obicei cand imi pun in par uleiul, il folosesc si pe fata pentru ca observ ca hidrateaza, desi pentru tenul meu e un pic cam incarcat. Am mai citit ca folosit cu regularitate poate impiedica aparitia firelor albe, asta ramane sa testez pe o vreme indelungata. Dar in mare, sunt foarte multumita de acest ulei pe care am de gand sa il folosesc si la vara pe post de factor de protectie (am sa revin atunci sa va spun cum e pielea mea, bronzata sau prajita). Am folosit uleiul de cocos si pentru parul fiicei mele, deoarece ea avand un par foarte bogat se incurca foarte rau iar acest ulei ma ajuta sa i-l pot descurca.

In ceea ce priveste gatitul, am adaugat la cateva prajeli si am observat ca nu scoate fum ca celelalte si intradevar nu se arde, gustul nu am simtit sa fie influentat cu ceva. Acum ca am aflat mai multe despre acest ulei, despre beneficiile pe care le aduce, incerc sa il aduc cat mai mult in alimentatie si ingrijire. Daca esti curioasa si tu ca si mine, eu zic sa il incerci, incepe de la pretul de 15 lei un borcanas de 100 ml si poate ajunge printre produsele tale preferate. Sau daca esti deja o persoana care il foloseste, povesteste-mi despre experienta ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *