foto casting
Fără categorie

Casting

Azi vreau sa vorbim despre casting, ce înseamnă, cum trebuie sa te influențeze acesta, la ce castinguri am fost si ce agenții cunosc.

Poate suna cliseic, dar de mica mi-am dorit sa fiu înaltă, sa fiu superba, sa fiu model, manechin si ce se putea lega de asta.

Prima data am fost la o agenție de casting manechine la vârsta de 15 ani. Nu prea știam cu ce se mănâncă dar imi plăceau la nebunie defilările de la balurile de boboci.

Normal ca ținând cont de înălțimea mea nu am avut vreo șansa. A fost dezamăgitor si frustrant pentru ca nu înțelegeam, eram lăudata ca fiind o fata frumoasa, de ce nu m-au acceptat?!

Abia mai târziu am înțeles ca 1,65 nu-i totuna cu minim 1,70. Am crezut ca am eu o problema. In general frustrările si supărările nu țin mult la mine asa ca am trecut peste.

Dupa ani, multi ani, am înțeles ca toate au rostul lor si fiecare om este facut pentru ceva anume, chiar si in acest domeniu.

Apoi pe la 23 de ani am aflat ca o fata nu foarte înaltă, poate fi model nu neaparat manechin. Cum am realizat asta? Draga mea colega de birou (Buna Cami), își ducea de ceva timp copiii la castinguri pentru reclame. Asa am aflat ca exista si pentru mine o șansa (ieeeee). In perioada dintre 23 ani si 24 de ani eram însărcinată si …. mi-a trecut mie prin gând, ce-ar fi ca acest moment sa il gravez in amintire cu o reclama. Ai grija ce-ti dorești, ti se poate întâmpla!!!

Si uite asa dupa acest gând, cand am mers la birou a doua a zi, draga mea prietena de mai sus, imi spune: Ramona, am primit un mail cu casting femei gravide, vrei sa mergi? Evident am spus Daaaa!!!! Am fost l-am luat si asa am apărut prima data pe sticla. Atunci încă n-am realizat, dar se pare ca eram omul potrivit.

Timpul a trecut, m-am dedicat o perioada copilei pana cand de ziua mea, am primit cadou de ziua mea din partea soțului …. o camera foto. De obicei sunt îndemânatica cu aparatura si tehnologia dar in cazul asta mi-am prins urechile si acolo au rămas o vreme. Intr-o zi am descoperit ca am un prieten pasionat de fotografie si care ma poate scoate din întunericul utilizării camerei foto. L-am rugat sa ma învețe si sa ma primească cum poate printre picături la studioul lui.

Si pe lângă faptul ca am învățat sa lucrez cu camera, m-a introdus in lumea softului de editare. Dar o alta parte importanta a acestei „școliri” a fost ca am devenit modelul de proba a luminilor din studio. In sfârșit aveam si eu poze ca ale unui model.

Ulterior acest studio a devenit noul meu loc de munca, unde am ocazia sa cunoasc o mare diversitate de oameni din tot felul de domenii de activitate. Asa am aflat informații despre blogging, social media, make-up, hair, Fashion, prezentări de moda, magazine de haine, castinguri, etc, etc, ba chiar am selectat fete pentru sesiuni foto.

Am cunoscut fete care mergeau la castinguri si care m-au îndemnat sa ma înscriu. Am facut primul set de foto casting si l-am trimis la o agenție pentru IKEA. Cea pe care o vedeți dormind alături de un drăgălaș copil pe pancartele din Bucuresti, sa știți ca sunt eu. Am mai fost chemată la castinguri si la marea majoritate nu am fost aleasa.

Am înțeles ca nu exista perfect, frumos sau nepotrivit. Exista viziunea persoanei care alege asupra potrivirii cu scenariul. Spun asta pentru ca si eu am organizat casting pentru ședințe foto, criteriile de alegere fiind potrivirea cu mesajul hainelor. Toate fetele sunt frumoase, uneori am avut nevoie de par lung sau scurt, fata inalta sau scunda, fata slabuta sau plinuta, si exemplele pot fi nesfarsit de multe.

Asa ca daca ai fost la un casting sau intr-o ipostaza in care a trebuit sa fie făcută o alegere si nu esti tu opțiunea lor, nu e nimic in neregula cu tine. De fiecare data cand vei da un casting, vei acumula experiența, vei învața mici lucruri noi, poate chiar vei vedea cateva fetze(scriu asa ca sa nu se confunde cu fete) cunoscute, ori poate chiar tu vei fi mica noua vedeta. Sunt numeroase persoane pentru care viata a luat o alta cale in urma unui astfel de eveniment. Asa ca …. esti frumoasa/frumos, bucura-te de ce ti se întâmpla!!!! si poate te vad la tv ?

Cateva agenții pe care le cunosc:

MRA

CvCasting

E-Talent

CdfCasting

 

 

Tu la care ai fost?

 

Un comentariu

  • Andreea Belu

    Ai dreptate in tot ce ai spus mai sus draga mea prietena Ramona. Experientele de viata te pot surprinde oricând si te pot invata lucruri pe care nu ai fii crezut vreodată a le invata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: