conturarea fetei dupa forma apois
beauty

Conturarea fetei (conturing, strobing, baking)

Conturarea fetei sau conturing este corectarea fetei, in functie de forma sa, astfel incat sa ajungem la fata perfecta si anume cea ovala. Prin conturing se urmareste evidentierea trasaturilor favorabile si ascunderea sau estomparea zonelor cu probleme.

Formele fetei:

FORMA fetei apois

Conturing - prima forma de conturare a fetei
Aceasta poate fi:

  • uscata - cu un kit de conturing alcatuit din pudra inchisa si deschisa la culoare

sau

  • umeda - din 3 culori de fond de ten: una in tonul pielii tale, mai inchisa si mai deschisa.

Regula este sa aplici nuanta inchisa pe zonele ce vrei sa fie "micsorate" iar pe cea deschisa in zonele pe care vrei sa le evidentiezi.
O data identificata forma fetei, incepe sa aplici nuanta inchisa sub osul zigomatic (cel de sub pometi), lateralele nasului si varful acestuia (dupa caz), pe frunte la baza parului si pe linia maxilarului. Nuanta deschisa se aplica sub ochi, centrul fruntii, partea superioara a pometilor, varful barbiei, zona santurilor nazogeniene (ridurile dintre nas si gura) si de-a lungul nasului.
In poza de mai jos ai indicatii pentru aplicarea umbrelor si a luminii, in functie de forma fetei tale.

conturarea fetei dupa forma apois
Desi tehnica este folosita inca din anii '80, cea care a facut popular acest fenomen este nimeni alta de Kim Kardashian atunci cand a publicat un selfie cu before, imagine in care aceasta apare cu conturul inainte de blenduire.
selfie kim kardashian conturing
Conturarea fetei nu se opreste la conturing, dupa preferinte se poate aplica tehnica strobing sau baking.

Strobing - accentuarea anumitor trasaturi cu produse iluminatoare, fata de conturing unde finishul este mat acesta ofera un aspect de proaspat si luminos al fetei. Practic se aplica lumina acolo unde lumina naturala cade in mod firesc pe trasaturile fetei.

strobing apois

Baking - foloseste multa pudra libera, pe care o lasi sa se absoarba (coaca), pentru a fixa fondul de ten si iluminarea pielii, apoi inlatura excesul si vei obtine un efect asemanator cu cel al aerografului. De obicei aceasta pudra se aplica pe anticearcan, podul nasului si sub pometi.

baking machiaj
Experimenteaza aceste metode si spune-mi tie care iti place si care ti se potriveste?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: