beauty,  Slider

Folosesti peria de par corecta pentru stilul dorit?

Te-ai intrebat vreodata daca folosesti peria potrivita pentru parul tau? Sau ti-ai pus intrebarea ce face fiecare din aceste ustensile, fie ca vorbim de pieptan sau perie?

 

Pieptani

Pieptan cu coada de soarece

Da, ai citit bine 🙂 coada de soarece, este pieptanul folosit pentru a imparti parul pe sectiuni atunci cand vrei sa faci codite, sa il vopsesti, ondulezi si este excelent pentru a tapa. pieptan-coadaAcest pieptan se gaseste in diferite variatiuni de culoare si este fie de plastic, fie metalic, coada lui fiind deasemeni combinatie de aceste doua materiale.

Pieptanul simplu

Unul din cei mai cunoscuti pieptani, cel simplu- este alcatuit jumatate din "dinti" putin departati si jumatate foarte apropiati. Pana sa am un pieptan cu coada, il foloseam pe acesta pentru a tapa parul sau pentru a-l prinde intr-o coada, asigurandu-ma ca astfel parul se intinde perfect pe pielea capului. Cel mai folosit este in frizerie la tuns, dar si pentru a stiliza parul scurt sau buclele vintage.

Pieptan cu dinti rari

Acesta este pieptanul potrivit sa il folosesti atunci cand parul este ud, incepi sa descurci suvitele incepand de la radacina.

Perfect de folosit cand te speli pe cap, iti poti intinde masca pe par fara teama ca il vei rupe, deoarece acesta aluneca delicat printre suvite. Mai poate fi folosit pentru a intinde produsele de styling in par.

 

Perii

Fie ca sunt din par natural, din fibre sintetice sau peri metalici, periile de par au fiecare din ele intrebuintarile lor.

Perie pentru tapat

Aceasta perie este ingusta si de mare folos cand doresti sa dai volum parului prin tapare. Ideal de folosit in combinatie cu pieptanul cu coada lunga, peria se foloseste in special pentru a netezi parul dupa ce a fost tapat.

Perie ovala sau rectangulara

Periile pe care le folosim zilnic cu pernita au diferite forme, perii lor sunt distantati acoperiti la capat cu bile cauciucate astfel ca nu agreseaza firul de par, nici pielea capului. Sunt periile folosite uzual pentru a pieptana parul, il descurca si ii da stralucire.

Perie rotunda pentru bucle si volum

Aceste perii sunt de diferite grosimi pentru a obtine bucle mai mari sau mai mici. Sunt ceramice sau din par natual, cele cu par natural sunt folosite pentru parul care are obieciul sa se electizeze foarte mult. Ambele creeaza bucle, luciu si da volum parului.

 

Perie dreapta ingusta

O perie ideala pentru parul cret, foloseste-o cu atentie pentru a nu se incurca tocmai datorita faptului ca este ingusta.

Peria tangle tizzer

Este peria care descurca orice tip de par fie ud, fie uscat.

Periajul va dura din ce in ce mai putin cu cat o folositi mai des, parul devenind mult mai sanatos.

Dupa parerea mea este unul din cele mai bune pieptane ce pot fi folosite pentru a descurca parul copiilor.

Indiferent de tipul de par pe care il ai, alege intotdeauna perii din par natural sau plastic. Foloseste acest instrument cu blandete pentru a nu iti rani parul si apeleaza la produse de styling ce te ajuta sa netezesti, hranesti si coafezi podoaba capilara.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: