diamant
fashion

Sierra Leone vinde un diamant de 709 carate pentru a ajuta zone aflate in saracie

Guvernul Sierra Leone scoate la vanzare publica “Diamantul Pacii” pentru a ajuta populatia aflata in saracie. Sumele obtinute in urma licitatiei iurmeaza sa fie redirectionate in special catre investitii in Koryardu, zona in care a fost gasita piatra pretioasa.

Statul Sierra Leone va licita in luna decembrie la New York diamantul brut de 709 carate, urmand ca jumatate din banii obtinutii in urma vanzarii sa fie investiti in dezvoltarea zonelor defavozitate si in mod deosebit in Koryardu, regiunea de unde a fost obtinut diamantul. Sumele vor fi directionate in infrastructura de energie electrica, apa si proiecte de educatie.

Aceasta este cea de a doua tentativa de vanzare a diamantului de 709 carate, denumit Diamantul Pacii care este considerat una dintre cele mai mari pietre pretioase din lume. Oficialii din Sierra Leone au refuzat la licitatia anterioara, desfasurata in luna mai 2017, oferta de 7,8 milioane de dolari americani.

Potrivit Rapaport Group, compania care va administra vanzarea diamantului, acesta este al patrusprezelea diamant din lume ca marime. Diamantul a fost gasit de un cleric crestin in luna martie si a fost trimis guvernului.

Martin Rapaport, reprezentantul companiei care se va ocupa de vanzarea diamantului, a declarat pentru Reuters : "Există un motiv pentru care Dumnezeu a dat aceste diamante celor mai saraci oameni din lume si i-a făcut pe cei mai bogati sa le doreasca ... asta face din lume un loc mai bun".

Industria extractiva reprezinta 4,5 % din produsul intern brut al Sierra Leone, diamantele, aurul, bauxita, fierul si limonitul fiind principalele materii prime extrase din subsol. Diamantele sunt ulterior vandute in tari bogate si montate in bijuterii argint si aur, fiind o sursa importanta de venit pentru Sierra Leone.

Sierra Leone este o tara saraca, iar sectorul minier si diamentele sunt cauza instabilitatii politice a tarii si a razboiului civil care a avut loc intre 1991 si 2002.

Sursa: www.BeSpecial.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: